Terminų žodynas
Dipas
Dip – tai rūšis stipraus – dažniausiai aromatingo, tiršto skystio ar gelio (dažniausiai turinčio skonio ir kvapo savybes), naudojamas sustiprinti masalo skonį ir kvapą. Gali naudoti jį papildomai aromatizuoti boiliams, peletėms, masalams, stick mix'ams, method mix'ams ar net grūdams. Dažniausiai sutinkamas dip'ų naudojimo būdas yra masalo pamirkyti jame keletą minučių prieš įmesdami į vandenį, kai kuriuose atvejuose galite palikti masalą dip'e keletą valandų ar net keletą dienų, norint pasiekti maksimalų efektą. Reikėtų patikrinti, kaip elgiasi boiliai, kurie ilgiau mirksta dip'e, nes priklausomai nuo dip'ų sudedamųjų dalių, masalai, pamirkyti dip'e ilgesnį laiką, gali arba sustangrėti, arba suminkštėti. Dip'as taip pat neturėtų tirpinti PVA:)