Skonio stiprikliai ir konservantai
Skonio stiprikliai, kaip pats pavadinimas sako, padeda sustiprinti karpiais jaučiamą skonį žeriant mūsų masalui - boiliams, peletams, grūdams ar birioms masalų mišiniams. Skonio sustiprinimo būdu padidiname mūsų masalo veiksmingumą, ypač tose žūklės vietose, kur yra didelis karpininkų spaudimas.
Konservantai - ką turėtume apie juos žinoti?
Proteinių boilių konservantas yra produktas, leidžiantis prailginti pagamintų mūsų boilių šviežumą, o tai reiškia, kad padidėja jų tinkamumas žuvies suvartojimui.
Aukštos kokybės boilių konservantas neturi stipraus skonio ir kvapo, dėl to jis mažai įtakoja boilių kokybę. Verta pridurti, kad konservanto kiekis, pridedamas gamybos metu, priklauso nuo mišinio tipo (žuvinis, augalinis, riešutinis). Paprastai žuviniai mišiniai reikalauja didesnio konservanto kiekio nei tie, kurių didžiąją dalį sudaro augaliniai produktai.
Svarbu, kad formuojant boilius, konservantą visada sumaišytumėte su skysta dalimi. Taip jis vėliau bus tolygiai paskirstytas tešloje, o tai užtikrins, kad jo veiksmingumas bus aukščiausias.
Taip pat rekomenduojame proteininių boilių aliejus, kuriuos galite įsigyti mūsų parduotuvėje.